maanantai 24. maaliskuuta 2014

Ihanan keväinen ja maistuva mango - tuorejuustokakku


Helppoa ja yksinkertaista ja ennen kaikkea ihanan keväistä. Sopinee hyvin pääsiäiseen! 

Pohja
200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
6 kpl liivatelehteä
2 pkt (Pirkka) appelssiinituorejuusto, reilu 300 g yht. (voit päättää itse maun, kunhan ns."makea" eikä suolainen..)
2 rkl kiehuvaa vettä
1 tl vaniljasokeria
1-1 1/2dl sokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2,5 dl kuohukermaa
2 purkkia mangososetta (vauvanruoka, esim. piltti)

Kuorrute
2 dl (eli noin 3 purkkia) mangososetta  (samaa tavaraa kuin täytteessä!)
3 kpl liivatelehteä
2 rkl vettä lientä

Koristeet:
1 prk kuohukermaa+ 2rkl vaniljakreemijauhetta
kukkia (kiedo varsi kelmuun/folioon) + sitruunamelissaa tai minttua

Pohja: Murenna keksit muruiksi kaulimella tai tehosekottimessa. Nypi voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos pohjalle. 

Täyte:Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää mangosose. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään ainakin tunniksi, mielellään pidemmäksi aikaan.


Jos haluat koristeita: Asettele kukka/kukat ja yrtit kakun keskelle tai mihin kohtaan itse haluat.Vatkaa kerma löysähköksi ja lisää sihvilän läpi vaniljakreemijauhe kokoajan sekoittaen. Laita vaahdotettu kermaseos pursotinpussiin ja pursota kakun päälle haluamallasi tavalla koristeita. 

Ei kommentteja: