sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivän mahtavan mehevät suklaa-banaanimuffinit



Äiti <3




Äitienpäivän kunniaksi (ja sen kunniaksi,että ostin tuon ihanan muffinipellin!) tein muffineja pitkästä aikaa.
Rakastan äitiäni, joka on esikuvani ja rakastan näitä reseptejä, jotka ovat vain sekoitusta vaille valmiita.
Tässä reseptissä on huimat  3 tekovaihetta (mittaa, sekoita, paista), joten tämäkin resepti on sopii laiskemmallekin kokille sekä  myös vasta-alkajille, koska ohje ei ole tosiaankaan haastava.

Nämä muffinit ovat munattomia ja maidottomia(valitse myös maidoton suklaa!), ja uskoisin,että vehnäjauhot voi vaihtaa myöskin gluteenittomiksi, jos sellaista tarvetta löytyy.Näistä mahtavan meheistä suklaa-banaanimuffineista tulee myös allergiavapaa herkku esimerkiksi juhlapöytään ja lastenkutsuille, joka maistuu moneen suuhun!


Suklaa-banaanimuffinit
(noin 12 kpl) 

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria 
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl soodaa
3 rkl kaakaojauhetta

½ dl öljyä
2 dl vettä
1 dl vahvaa keitettyä kahvia
2 banaania
75 g tummaa suklaata


1. Sekoita erikseen kuivat ja nestemäiset aineet.
2. Yhdistä nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi välttäen kuitenkin vatkaamista.
3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
4. Anna jäähtyä ja koristele oman mielesi mukaan (tai jätä koristelematta). Koristella voit vaikka sulatetulla valkosuklaalla tai tomusokeri-vesiseoksella.
5. Nauti hyvässä seurassa, vaikka se on oman rakkaan äidin kanssa :)


Oho, paremmissakin piireissä voi käydä koristelumokia! 



Ei kommentteja: