sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pussaillaanks? Maailman parhaimmat pusut!




Suklaiset pusut
(noin 10 kpl)

3 kananmunan valkuaista 
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

10 kpl keksejä(esim. marie, digestive, kaurakeksi)

125 g tummaa suklaata
½! tl öljyä(rypsi)
(störsseleitä tai muita koristeita)

1. Erottele kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset eri kippoihin. Pusuihin tarvitset vain ja ainoastaan valkuaiset,mutta keltuaiset voit hyödyntää vaikkapa cremee bruleessa tai munakkaassa.
2. Vatkaa pelkät valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi valkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää sokeria vähitellen samalla koko ajan sähkövatkaimella vaahdottaen.
4. Vatkaa niin kauan, että saat todella valkoista ja kestävää vaahtoa. Vaahto on siinä vaiheessa tarpeeksi kovaa, kun voit huoletta kääntää sekoitusastian väärinpäin eikä vaahto valu ollenkaan.
5. Sekoita joukkoon vaniljasokeri kauhan kanssa (eli ei enää sähkövatkaimella)
6. Levitä keksit(itse käytin valmiita, pyöreitä kaurakeksejä) leivinpaperille.
7. Laita valkuais-sokerivaahto pursotuspussiin ja pursota sitä keksien päälle keoksi.
8. Paista uunissa noin 7-9 minuuttia 150 asteessa, jotta vaahto kovettuu.
9. Anna pusujen hieman jäähtyä ja tee sillä aikaa suklaakuorute.
10. Paloittele tumma suklaa palasiksi ja aseta vesihauteeseen sulamaan. 
11. Kun suklaa on kokonaan sulanut, lisää vielä öljy ja sekoita tasaiseksi.
12. Dippaa uunista tulleet keot suklaaseen tai kaada suklaata kauhalla kekojen päälle. Voit tehdä osasta suklaisempi ja jättää toiset vaikka vain raidallisiksi.
13. Koristele vielä störsseleillä tai muilla koristeilla.
14. Aseta jääkaappiin jähmettymään rasiassa.
15. Nauti hyvässä seurassa tai herkuttele itseksesi!

P.S. Pusut on ihana tuliainen, kun pakkaat muutamat pusut kivaan pakettiin tai rasiaan.





Ei kommentteja: