keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Siis kaalisoppaa, kaalisoppaa, kaalisoppaa hei!

Ihmeitten aikaa ei tosiaan ole ohi, sillä keitän tässä juuri kaalisoppaa.
Yksinkertaisuudessaan hyvää ja edullista,
ei mitään luksusruokaa, vaan ehtaa ja oikeaa kotiruokaa!
Lähemmäs Neuvostoajan tunnelmia, et pääse näin helpolla ja maukkaasti.

Parasta keitossa on loputtomat muokkausvaihtoehdot:
voit lisätä joukkoon riisiä, jolloin saat enemmän patamaisen koostumuksen sekä täyttävämmän aterian. Myös erilaisia kasviksia voi lisätä lopputtomasti, ainakin porkkana sopisi älyttömän hyvin. Mausteita voit muuttaa haluamasi mukaan.
Kasvisversionkin uskon tästä syntyvän vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen sekä lihaliemikuution kasvisversioon.




Helpoista helpoin kaalikeitto Marin tapaan

1 pienehkö kaali (kaalia ainakin 4 litraa!)
1 sipuli
400-600 g jauhelihaa
vettä
4 laakerinlehteä
noin 10 kpl maustepippuria
4 kpl lihaliemikuutiota (säädä oman makusi mukaan, tämä saattaa olla paljon!)
suolaa,soijakastiketta

1. Poista kaalista mahdolliset huonot osat ja kanta, suikaloi pieneksi silpuksi veitsellä tai raasta raastinraudalla.
2. Laita kaalit isoon (ainakin 5 litran) kattilaan ja laita päälle vettä niin paljon, että kaalit peittyvät juuri ja juuri. Laita kattila liedelle ja laita kiehumaan.
3. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi, laita myöskin kaalien mukana keittoon kiehumaan.
4. Paista jauheliha paistinpannulla, mausta se ja lisää myös maustettu jauheliha kaalikeiton joukkoon.
5. Mausta: lisää kattilaan laakerinlehdet, maustepippurit, lihaliemikuutiot.
6. Keittele keittoa miedolla lämmöllä ainakin tunnin ajan tai niin kauan, kunnes kaali on pehmennyt.
7. Maista keittoa lisää tarvittaessa suolaa ja/tai soijakastiketta, mustapippurirouhetta tai vaikka chiliä, mitä itse haluatkin.
8. Nauti ruisleivän kanssa!


Ei kommentteja: