torstai 9. toukokuuta 2013

Pekoni-maissiyllärimuffinit

Suolaiset muffinisseja voit tarjota oikeastaan missä tilanteessa tahansa: ne sopivat niin iltapalapöytään kuin illanistujaisiinkin. Tämä resepti on superhelppo ja helposti muokattavissa, jos pekoni tai maissit eivät sovikaan omiin makumieltymyksiin. Voit tehdä muffineista astetta terveellisempiä käyttämällä vehnäjauhojen sijasta esimerkiksi sämpyläjauhoja.


Suolaiset pekoni-maissiyllärimuffinit
(12-15 isoa muffinia)




1 pkt pekonia (enemmänkin voi toki laittaa)
1 prk maissia  (eli noin 200g; myös pakastemaissit käyvät)
5 dl vehnäjauhoja (itselläni taisi kyllä 2 dl vehnäjauhoja ja loput 3 dl 3-viljan sämpyläjauhoja)
1 rkl leivinjauhetta
suolaa,pippuria
2,5 dl maitoa
2 munaa
2 rkl sweet chili -kastiketta
3/4 dl öljyä

1. Viipaloi pekoni pieneksi paloiksi ja paista kypsäksi pannulla.
2. Sekoita kypsien pekonipalojen joukkoon maissi. (Jos käytät pakastemaissia, kypsennä niin kauan etteivät maissit ole jäisiä)
3. Sekoita kuivat aineet erikseen astiassa, samoin kuin nestemäiset aineet.
4. Yhdistä pekonimaissiseos kuivien aineiden sekaan.
5. Sekoita nestemäiset aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi.
6. Annostele taikina isoihin muffinivuokiin(esim.amerikan).
7. Paista kypsäksi uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
8. Anna jäähtyä rauhassa.
9. Nauti iltapalaksi, välipalaksi tai vaikka illanistujaisissa hyvässä seurassa.

P.S. Jos haluat kokeilla suolaisten muffinien kuorruttamista, se onnistuu tuorejuustolla! Tuorejuustoon voit halutessasi sekoittaa yrttejä tai mausteita väriä ja makua antamaan! 


Ei kommentteja: