perjantai 10. toukokuuta 2013

Lihansyöjän unelmapizza



Tämä pitsa ei jätä hurjintakaan lihansyöjää kylmäksi! Täytteet voit vaihtaa oman mieltymyksen mukaan, vain taivas on rajana! Auttaa myös hyvin (ilmeisesti) krapulaan, jos sellaisen on onnistunut hankkimaan! ;)


Täydellisen rapea ja ohut pitsapohja
(uunipellillinen)




2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa (eli puoli pakettia)
1 tl suolaa (tällä kertaa käytin sormisuolaa)
5dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä (rypsiöljyä tai oliiviöljyä)


1. Mittaa kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon.
2. Ripottele hiiva pieninä palasina veden joukkoon ja liota se siihen.
3. Lisää suola ja sekoita.
4. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaa muutamia minuutteja.
5. Lisää hetken alustetun taikinan joukkoon öljy ja alusta lisää, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin.
6. Ota taikinapallo pois kulhosta, ota kaulin esiin ja työstä kaulimen kanssa pohjasta sopivan kokoinen.
7. Nosta kaulittu taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, lisää täytteet ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes se on kypsä.

Lihansyöjän unelmapizza
(uunipellillinen)




1 annos pitsapohjaa(resepti yläpuolella)

200 g kinkkusuikaleita
200 g salamisuikaleita
1 pkt pekonia
1 prk herkkusieniä
1 pieni pussi juustoraastetta

valkosipulimurskaa, ketsuppia, oreganoa

1. Levitä pitsapohjan päälle ketsuppia oman mauan mukaan, samoin oreganoa.
2. Leikkaa pekonit pieneksi silpuksi ja kypsennä paistinpannulla kypsäksi.
3. Levitä kinkku- ja salamisuikaleet, paistettu pekonisilppu, valutetut herkkusienet, oman mauan mukaan valkosipulimurska sekä juustoraaste pitsapohjan päälle.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pitsa on kypsä pohjasta ja pinnalta kauniin ruskea.
5. Nauti limulasin kanssa hyvässä seurassa!





Nappulatiedon nappulatrivia:
Pitsapohja vettyy usein, mutta ei huolta siihenkin on ratkaisu - sanomalehti! Laita paksuhko sanomalehti pöydälle, ota leivinpaperista kiinni ja siirrä pitsa uunipellin päältä sanomalehden päälle. Sanomalehti ilmeee enimmät kosteudet pois ja voit syödä pitsasi ilman kosteusvaurioita. 



Ei kommentteja: