Chili-valkosipulikatkaravut sopivat niin iltapalaksi kuin illanistujaisiin, ja tällä ruokalajilla voit vaikka hurmata toisen ihmisen :P
Kaiken lisäksi ohje on ehdottomasti simppeleistä simppelein, vaikkakin hyvin epämääräinen. Kaikkien reseptissä olevien aineiden määrä on silmämääräisiä arvioita, mutta on syytä pitää huolta, että katkaravut oikeasti on upotettu voihin.
Chili-valkosipulikatkaravut
(kahdelle nälkäiselle, neljälle pieniruokaiselle)
noin 500 g pakastekatkarapuja
noin 100-200 g voita
4-6 kpl valkosipulinkynttä
1 punainen chili
persiljaa
Lisäksi patonkia
1. Sulata katkaravut
2. Kuori valkosipulit, poista chilistä siemenet ja pienennä veitsellä pieneksi silpuksi.
3. Sulata voi kasarissa tai kattilassa, lisää chilit ja valkosipulit valkosipulimurskaimen läpi voihin kuumentumaan.
4. Lisää katkaravut, kuumenna nopeasti. (Liian pitkä kypsennysaika ei tee katkaravuille hyvää, vaan niistä tulee kumimaisia)
5. Ota pois liedeltä, lisää persiljasilppua antamaan väriä ja makua.
6. Annostele kulhoihin, tarjoa tuoreen patongin kanssa ja nauti hyvässä seurassa.
1 kommentti:
Varmasti ovat herkullisia! Itsellänikin on jokin chilikatkarapujen ohje, jota täytyy testata. :)
Lähetä kommentti