torstai 2. toukokuuta 2013

Piece of cake: Red velvet cake




Red velvet cake on ollut to do -listallani jo parisen kuukautta. Vapun kunniaksi sain sen vihdoin tehtyä, koska luvassa oli jälleen kerran pippalot suuremmalla tyttöporukalla. Tämän  kokoista kakkua ei ole tosiaan järkevää valmistaa yhdelle tai kahdelle hengelle tai sitten pitää pitää hyvin paljon kakusta ja makeasta ylipäätänsä.

Ensimmäinen ongelma tuli eteen elintarvikevärin hankinnassa. Tässä versiossa minun oli pakko käyttää ihan kaupasta saatavaa punaista nestemäistä elintarvikeväriä, mutta ehdottomasti suosittelisin käyttämään punaista pastaväriä, koska sillä saat enemmän haluttua punaista pigmenttiä kakkuun. Nestemäisellä elintarvikevärillä tuli vain hieman punertava kakku, mutta makuun se ei onneksi vaikuttanut. Pastaväriä voit hankkia erikoisliikkeistä tai ihan nettikaupoista.
Alkuperäinen tarkoitukseni oli myös tehdä cupcakeja, mutta kakkuhan siitä tulikin! Vähemmän väkertämistä ainakin. Tällä samalla ohjeella voit siis tehdä myös cupcakeja, jos haluat.

Epäilevämmille yksilöille kannattaa mainostaa kakkua muuten "hieman" muokattuina mokkapaloina, menee läpi! ;)

Red velvet cake
(ainakin kahdeksalle hyvin ahneelle kakun syöjälle)

Pohja:

6 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 rkl etikkaa
2 kananmunaa
2,5 dl öljyä
2,5 dl piimää
2 rkl punaista elintarvikeväriä

1. Riko munat kulhoon ja sekoita siihen öljy, piimä sekä punainen elintarvikeväri.
2. Laita etikka ja sooda erikseen pieneen kulhoon ja sihauta. (Tämä muodostaa siis kemiallisen reaktion, josta kuuluu sihaus!)
3. Lisää sihautettu seos muun taikinan joukkoon.
4. Yhdistä kuivat aineet erikseen kulhossa ja sekoita huolellisesti.
5. Yhdistä kuivat aineet muun taikinan joukkoon.
6. Vatkaa sähkövatkaimella noin minuutin ajan koko taikinaa.
7. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Vuoan leveys muistaakseni 20 senttiä)
8. Paista kakku 175 asteessa noin 45 - 60 minuuttia, kunnes se on täysin kypsä. Kypsyyttä voit kokeilla hammastikulla: jos tikkuun jää taikinaa, kakku ei ole vielä valmis.
9. Jäähdytä kakku aivan rauhassa kakkuvuoassa ainakin pari tuntia tai vaikka yön yli.
10. Leikkaa kakkuun kaksi tai kolme kerrosta.

Täyte ja kuorrutus:

200 g tuorejuustoa
250 g pehmeää voita
750 g (eli noin 1,5 pkt) tomusokeria

1. Notkista tuorejuusto ja pehmeä voi sähkövatkaimen avulla notkeammaksi ja hyvin sekaisin.
2. Sekoita tomusokeri pieninä määrinä joukkoon koko ajan sekoittaen.
3. Levitä täytettä kakkupohjan päälle ja laita toinen kakkupohja päälle.
4. Kuorruta huolettomasti veitsen avulla.
5. Koriste halutessasi tai tarjoa sellaisenaan.
6. Nauti hyvässä seurassa.








Ei kommentteja: