sunnuntai 28. elokuuta 2011

Suklaakakku suklaalla ja suklaalla




Leipominen on hassu juttu. En voi sanoa,että olisin siinä hyvä.
Silti leivon, ainakin joskus. Leipoisin enemmän, jos mulla olisi parempi esteettinen silmä.
Ei ole, valitettavasti.

Leipomiseen on aina syy; tällä kertaa se oli mun 19-vuotissyntymäpäivä.
Tuloksena oli suklaakakku suklaalla ja suklaalla. Nam.



Pohjana oli Sacher-reseptistä muokattuna hiukan:

Taikina:

5 kananmunaa
150 g tummaa suklaata (itse käytin ihan Pandan)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
Paistaminen:
175 astetta 40-50 min uunin alatasolla

Kostutus:

1 ½ dl vaniljamaitoa

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, irtopohja on tähän paras mun mielestä. (halkaisija n. 24 cm).
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.

Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.

Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.

Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen. Jäähdytä ja poista irtokakkuvuoasta. Halkaise kakku kahteen kerrokseen.

Maitosuklaatäyte:
2 ½ dl Flora Vispiä
100 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
130 g maitosuklaata

Vaahdota Flora Vispi vaahdoksi. Lisää vaniljarahka sekaan. Sulata suklaa ja lisää vaniljarahkavaahdon joukkoon. Tarvittaessa lisää joukkoon vaniljakreemijauhetta, mikäli täyte uhkaa jäädä liian löysäksi.

Tumma suklaakuorrute:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kuohukerma, sekoita lastalla. Ei vispilällä, jottei tule kuplia päällysteellä.

Pursotukset:
2,5 dl Floravispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta

 Vaahdota Floravispi kevyksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi samalla koko ajan sekoittaen vaniljakreemijauhe. Vaahdota pursoituskuntoon. Aseta tylla pursotuspussiin ja lusikoi vaahto pussiin, leikkaa kulma auki ja ala pursoittamaan haluammallasi tavalla.
Vinkki! Jos et pursota kakkua heti, laita pursoitettava täyte kylmään, jottei pursoitus lämpene turhaan ja saat siistin koristelun!



Eli ensin leivotaan pohjat, tietenkin. Kakkujen ollessa uunissa voit tehdä täytteen. Muista kuitenkin jäädyttää kakkupohja kunnolla ennen halkaisua ja täyttämistä!
Halkaisun jälkeen kostuta pohja aprikoosimarmelaadilla ja levitä täyte. Lisää päällimmäinen kerros, kostuta ja päällystä koko kakku vielä aprikoosimarmelaadilla. Tämän jälkeen peitä koko komeus ja anna vetäytyä yön yli (tai ainakin muutaman tunnin)
Päällystä  kakku suklaakuorruuttella, muutamalla nopealla vedolla. Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa! ;) Tämän jälkeen voit koristella kakun haluamallasi tavallasi, itse lisäsin koristekirsikoita! Nam!


Love,

Mari

















1 kommentti:

millimolli kirjoitti...

Voi nami! Näyttää ihanan mehevältä ja hurmaavalta, pitää muistaa tää seuraavan kerran kun tekee mieli leipoa jotain suklaista (: