maanantai 29. elokuuta 2011

Suolaisia muffineja ja inkiväärijuomaa

Tiedättekö, kun joskus tekee mieli jotain suolaista syötävää, helppoa ja hyvää,mutta itsetehtyä? Silloin itse teen joko muffineita tai suolaista piirakkaa, tällä kertaa päädyin suolaisiin muffineihin, nam!

Rakastan reseptejä, jossa vain sekoitetaan kaikki ainekset sekaisin, sillä kärsivällisyyteni ei riitä pitkäaikaiseen odottamiseen tai vatkaukseen.  So, simply the best! 


Pinaatti-juustomuffinit

  • 1 dl ruokaöljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 75 g sulatettua pinaattia
  • 150 g juustoraastetta (mitä vain haluatkin)
  • 2 munaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskana (itse käytin sellaisen yhden kokonaisen yksikyntisenvalkosipulin)
  • 1 tl  leivinjauhetta
  • 50 g mantelrouhetta
  • 4 tl punaista  pestokastiketta
  1. Mittaa kulhoon kaikki ainekset ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina lusikalla muffinivuokiin.
  3. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.  



Valitettavasti olen onnistunut hankkkimaan itselleni syysflunssan ja olen kurkkukipuillur nyt jo hetken aikaan! Onneksi inkiväärijuoma auttaa ja piristää ainakin hetkeksi!


Inkivääriä (paljon!)
1 sitruuna
2 litraa vettä
(hunajaa, fariinisokeria)

Kuori ja viipaloi inkivääri oman makusi mukaan. Inkiväärin määrän voit säätää itsellesi sopivaksi. Itse käytän inkivääriä juomassa paljon, sillä pidän sen mausta ja tulisuudesta. Pese ja kuori sitruuna kuorimisveitsellä. Mittaa kattilaan vesi, sekoita mukaan inkivääri ja sitruunan kuoret, kiehauta. Ota kattila pois kiehauttamisen jälkeen ja anna juoman hautua kannen alla ainakin 10 min. Kaada lasiin tai mukiin(voit siivilöidä, jos haluat), nauti. 








Ei kommentteja: