lauantai 27. lokakuuta 2012

Legendaariset mokkapalat!

Kenelle muulle tulee mieleen mokkapaloista lapsuus tai yläasteen kotitaloudentunnit?
Helppoa&yksinkertaista!

Muutama note to selfia:
1) Älä yritä vatkata munia ja sokeria vaahdoksi tehosekoittimella.. On meinaan vähän kuuma koko tehosekoitin parin minuutin yrityksen jälkeen......
2) Siivilä olis tosi jees. Ei tulis tollasia kokkareita kuorrutukseenkaan..
Hyvää silti tuli :)
NOMNOMNOM!




MOKKAPALAT

munaa
2 1/2  dlsokeria
200  gvoita/margariinia
2  dlmaitoa
5  dlvehnäjauhoja
1/2  dlkaakaojauhetta
1  rklleivinjauhetta
1  rklvaniljasokeria

Kuorrutus

75  gvoita/ margariinia
3/4  dl  vahvaa kahvia
4  dl  tomusokeria
1/2  dlkaakaojauhetta
2  tlvaniljasokeria

1)Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. (Älä yritä tehosekoittimella, kuten allekirjoittanut..)2)Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.3)Yhdistä kuivat aineet.4)Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. (Jos omistaa sihdin..)
5)Sekoita varovasti tasaiseksi (älä vatkaa!)
6)  Kaada leivinpaperille uunipannulle.
7)Kypsennä mokkapalat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min.
8) Odota jäähtymistä malttamattomana..
Kuorrutus
1) Keitä vahvaa kahvia!
2)Sulata voi kattilassa.
3)Lisää kahvi.
4) Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita kuumalla levyllä, kunnes tasaista. 
5)Kaada kuorrutus kuumana pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti.
6) Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. 

Hifistelijä:Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus jäähtyy!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikseikö munien ja sokerin vatkaus ole muka kannattavaa tehosekottimessa?
Itse aina vatkaan ne sillä, ja hyvin onnistuu, eikä mikään kuumene.

Mari kirjoitti...

Sinulla onnekkaalla lienee siis parempi tehosekoitin kuin minulla!
:)