lauantai 20. huhtikuuta 2013

Helpot kuoharihyytelöt



Jostain  kumman syystä osa ihmisistä pitä kuivasta kuohuviinistä.
Itse olen enemmän makeiden kuohuviinien kannattaja kuin kuivien,
mutta en sentään niin rajoittaunut, ettenkö voisi käyttää "huonompaakin" kuohuviiniä johonkin herkulliseen.. 
Roskikseen menon sijasta kuivempikin kuohuviini pääsee oikeuksiinsa marjaisassa kuohuviinihyytelöissä, 
joita tarjoilin tyttöjen illassa.





Kuohuviinihyytelöt
(neljälle)

4 liivatelehteä + vettä

marjoja oman mauan mukaan, noin ½ litraa (mielellään punaisia, itselläni kotimaisia vadelmia)

1 dl mehua (aika tujua saa olla ja tämäkin mielellään punaista)
2-3 rkl sokeria
1-2 tippaa punaista elintarvikeväriä (tämän voi jättää myös pois, mutta mielestäni tuo mukavaa väriä)

3 dl kuohuviiniä


1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (seuraa tässä liivatelehti-pussin ohjeita)
2. Laita marjat tarjoiluastioihin. (esimerkiksi kuohuviinilasit ovat tässä mainiot!)
3. Kiehauta mehu ja lisää siihen sokeri sekä punainen elintarvikeväri.
4. Sekoita mehun joukkoon myös puristellut liivatelehdet.
5. Jäähdytä hetki.
6. Lisää kuohuviini seoksen joukkoon ja sekoita.
7. Kaada hyytelöneste tarjoiluastioihin.
8. Anna hyytyä vähintään tunti, mutta mieluiten vaikka 5-6 tuntia tai jopa yön yli.
9. Nauti ihanan raikkaasta "alkumaljasta" hyvässä seurassa.








Ei kommentteja: