On paljon reseptejä, joista tulee mieleen oma lapsuus sekä vanhat perinteet.
En tarkemmin tunne Hanna-tädin piparkakkujen alkuperäistarinaa, mutta tämä resepti on vanha.
Vaikka resepti on vanha, ei itse piparkakkujen tekeminen ole vaikeaa. Näihin pipareihin saat upotettua myös hieman vanhentuneen kermankin, se on jopa suositeltavaa.
Näissä piparkakuissa on pala vanhaa suomalaista perinnettä, kiitos äiti resepti välittämisestä.
Hanna-tädin piparkakut
2 dl sokeria
1,5dl kermaa
3 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2/3 tl soodaa (tai 1,5 tl leivinjauhetta)
1dl pehmeää margariinia tai voita
1. Sekoita sokeri ja kerma keskenään, mutta älä vaahdota.
2. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään erikseen.
3. Lisää kuivat aineet sekä margariini, sekoita tasaiseksi mahdollisimman vähällä vispauksella.
4. Laita taikina jääkaappiin tekeymään noin tunniksi tuorekelmuun käärittynä. (Helpottaa muotoilua)
5. Ota taikina jääkaapista ja tee pieniä palloja leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai niin kauan kunnespiparkakut ovat saaneet aavistuksen väriä ja niiden pohja on paistunut ruskeaksi.
7. Anna jäähtyä rauhassa ja nauti kahvin tai teen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti