maanantai 21. marraskuuta 2011

Maailman ihaninta lohturuokaa

Sosekeitot,
nuo yksinkertaisuuden ylistykset.



Tarvitset
  • n. 10 keskikokoista porkkanaa
  • 3 pientä palsternakkaa
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipunkynttä
  • 1 punainen chili
  • 5 cm inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • mausteet (currya 1 rkl, kanelia ½ tl, chiliä ½tl, juustokuminaa 1 tl, kurkumaa 1½rkl, garam masalaa 1 tl)
  • kanaliemikuutio tai kasvisliemikuutio.
  • vettä
  • 2 dl ruokakermaa
Pese, kuori ja pilko porkkanat sekä palsternakat ja sipulit haluamasi kokoisiksi. Isot palat vaativat tietenkin pidemmän kypsytysajan.
Kuumenna öljy ja kuulota mausteita ja sipuleita hetki kattilan pohjalla. Lisää porkkanat ja palsternakat ja kaada päälle vettä juuri sen verran,että kasvikset peittyvät ja lisää kanaliemikuutio Tärkeää on käyttää tarpeeksi isoa kattilaa ;)
Anna kasvisten kypsyä rauhassa.  Juuri ennen kasvisten soseutusta  lisää mukaan ruokakerma ja raastettu inkivääri.Kuumenna  nopeasti ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos keitto on liian paksua, lisää joukkoon lisää vettä ja sekoita.

Koristeena mulla on muutama superrapeaksi paistettu pekonisiivu ja raejuustoa.

P.s. Tee kerralla paljon. Maku vaan paranee.

Ei kommentteja: