Salaatit mielletään usein kevyeksi ruoaksi, mutta uskokaa tai älkää siitäkin saa raskasta ja oikeasti täyttävää ruokaa!
Vinkkinä opiskelijoille ja muille säästeliäästi eläville:
Edulliset vihannekset, kasvikset ja hedelmät löydät isojen paikkakuntien toreilta!
Ainakin täällä Turussa kauppatorilla on muutamakin edullisesti ulkomaisia sekä kotimaisia vihanneksia välittävä myyjä. Sieltä olen useasti saanut esimerksi yhdellä eurolla kolme paprikaa, jotka ovat olleet ihan kaupan tasoa elleivät jopa parempia!
Tässä tämän hetken lempparisalaattiresepti, joka ei todellakaan ole suunnitelu kaloreiden vahtaajille ;)
Maailman herkullisin kana-fetasalaatti :P |
1, 5 kpl kurkkua
2 kpl erivärisiä paprikoita
1 litra kirsikkatomaatteja
(1 kpl punasipulia ( + 2-3 rkl balsamicoa):
- Silppua sipuli pieneksi kuutioksi, aseta kannelliseen kulhoon ja lisää balsamico,
anna valmistautua jääkaapissa muutama tunti ennen salaatin tarjoilua)
+ 1 prk fetajuustokuutioita öljymarinadissa (esim. Pirkalla on hyviä, mutta myös Arlalla on kalliimpia tietty, mutta hyviä)
+ 500 g broilerin fileesuikaleita (itse käytin tällä kertaa hunajamarinoituja, mutta myös esim. kananpojan minuuttipihvit käyvät hyvin pilkottuina :P)
+ 50 g pinjansiemeniä
+ krutonkeja
+ salaatinkastiketta oman mauan mukaan (tämän hetken lempparina on ihan perinteinen sinappisalaatinkastike, joita löytyy useilta eri valmistajilta)
1. Huuhtele kaikki vihannekset ja pilko ne oman maun mukaan suuhun sopiksi palasiksi, mutta salaatin suosittelen repimään!
2. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla kypsiksi ja anna jäähtyä rauhassa
3. Paahda pinjan siemenet nopeasti puhtaalla, kuumalla pannulla, niin etteivät ne kuitenkaan pala vaan saavat kivan värin pintaan !
4. Asettele vihannekset kulhoon, lisää jäähtyneet ja paistetut kanat, fetajuustot öljyineen sekä paahdetut pinjansiemenet.
5. Sekoita ja annostele lautaselle, lisää oman maun mukaan krutonkeja sekä salaatinkastiketta ja balsamico-punasipulit!
6. Syö ja nauti! :P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti