maanantai 11. maaliskuuta 2013

Crème brûlée

Crème brûléeta olen tehnyt kerran aiemmin,
mutta viime kerrasta oli jo varmasti lähemmäs 10 vuotta aikaa, 
joten oli hyvä aika verestää taitoja ja tähän päädyttiin.
Lopputulos on huomattavan makeahko, mutta sokerihiirenä se ei minua haitannut.
Sokerin määrää säätelemällä saat sopivan makeaa herkkua vaikka juhlapöytään tai arkipäivän herkuksi.
Seos valmiina jääkaappiin!

Crème brûlée kahdelle:

3 dl kuohukermaa
½ vaniljatanko
1 dl sokeria
4 keltuaista

1. Erottele kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset erillisiin kippoihin. Valkuaiset voit käyttää esimerkiksi marenkeihin.
2. Vatkaa kevyesti keltuaisten joukkoon sokerit.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemet veitsellä.
4. Kuumenna kerma ja vaniljan siemenet vesihauteessa lähes kiehuvaksi.
5. Lisää vaniljakermaseos keltuaissokeriseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Kaada seos takaisin kattilaan ja aseta uudestaan vesihauteen päälle.
7. Sekoita kokoajan puulastalla tai nuolijalla, ei vispilällä, noin 8-10 minuutin ajan niin, ettei se kuitenkaan kiehu. Seos on valmis, kun huomaat sen huomattavasti saonneen.
8. Kaada seos kahteen pieneen astiaan ja aseta päälle kelmua suojaksi.
9. Laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 4 tunniksi tai vaikka yön yli.


Kaasupolttimella leikkiminen oli jännää!


Jännän äärellä!
Kun seos on selvästi jähmettynyt ja jälkiruoan syöminen on ajankohtainen asia, ota crème brûléet huoneenlämpöön. Ripottele päälle ruskeaa ruokosokeria oman makusi mukaan (1-2 teelusikallista) ja paahda sokeria kaasupolttimella sopivan rapsaksi. Syö heti! :P  
Bon appétit!


Valmiina syötäväksi!

Ei kommentteja: