keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Lihapullia, pastakastiketta ja spagettia!

Vapaapäivinä on kiva panostaa hieman enemmän ruoanlaittoon.
Pastakastiketta voi hauduttaa parikin tuntia, lihapullat voi pyöritellä rauhassa ja spagettiakin keittää ainaisen makaroonin sijasta.
Pyhäkolminaisuus!
Yksinkertainen, mutta pitkään haudutettu pastakastike lihapullille ja spagetille:

1 sipuli
4-5 valkosipulinkynttä
1,5 rkl oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
valkoviiniä
vettä
0,5 dl kermaa
suolaa, pippuria

1. Kuori ja pilko sipulit pieneksi silpuksi.
2. Kuullota sipulit kevyesti pannulla oliiviöljyssä
3. Lisää pannulle tomaattimurska ja vesi.
4. Hauduta miedolla lämmöllä vähintään tunnin. (Lisää tarvittaessa vettä)
5. Lisää valkoviini, kerma ja mausteet.
6. Hauduta vielä noin 10-15 minuutin ajan.
7. Nauti pastan ja lihapullien kera.

Lähes 40 pullaa, meitsi on kone!
Näihin lihapulliin olen käyttänyt valmista Maggi Mix-lihapulla-ainesseosta, joihin olen lisännyt mausteita vielä oman maun mukaan.
Nam!

Ei kommentteja: